Kinderen

Hallo..,

Ik ben Erica Lucchi en ik ben kindertherapeut. Dat betekent dat ik kinderen help die ergens last van hebben waar ze graag vanaf willen. Of ergens niet aan kunnen wennen waar ze wel aan willen wennen.
Of die het gewoon ergens moeilijk mee hebben. Ook help ik kinderen die gepest worden of snel erg boos zijn.

Je leest dit omdat het misschien niet zo lekker met je gaat. Je hebt dit tegen je ouders gezegd of laten zien. Of je ouders of anderen maken zich zorgen om je. Ze willen je heel graag helpen, maar ze weten niet hoe. En daarom zijn ze bij mij gekomen.

Ik zou het leuk vinden om je binnenkort te ontmoeten. Ik kan me voorstellen dat de eerste keer een beetje spannend is. Dat is het voor de meeste kinderen.
Maar meestal vinden ze het daarna erg leuk.

Hoe gaat dat dan?
Ik praat eerst een keer met je ouders. Zij vertellen me waar ze zich zorgen over maken. Daarna zie ik jou, alleen.
Meestal is dat één keer in de week en dan 5 keer achter elkaar, als jij dat wilt, want het gaat om jou! En dan mag jij vertellen waar je last van hebt, of waar je aan wilt werken.

Na 5 keer zie ik je ouders weer, want zij willen natuurlijk ook graag weten hoe het met je gaat. Ik vertel ze dan waar we aan werken. Ik vertel ze niet alles wat jij me verteld hebt, want dat is privé.

Ik heb een mooie speelkamer met allerlei speelgoed, spelletjes, kleurspullen of verkleedspullen. Alles wat jij leuk vindt. Of ik vertel een verhaaltje of we doen een droomspelletje met onze ogen open. Verder is het moeilijk uit te leggen want ik ken je nog niet.

Ik hoop je snel te ontmoeten.