Tarieven

Tarieven per 1-7-2024:

Intake met ouders:     : € 98,50
Kind-sessie (1uur)      : € 98,50
Oudergesprek            : € 98,50/ uur
Schoolobservatie of gesprek : € 98,50/uur
Extra ouderbegeleiding : € 98,50/uur
(Alle tarieven zijn inclusief wettelijke omzetbelasting)

Gemaakte afspraken dienen uiterlijk 24 uren van te voren te worden afgezegd. Bij geen of latere afzegging worden de kosten in rekening gebracht.

Hoe gaat het in zijn werk?

U kunt uw kind met of zonder verwijzing aanmelden. (zie het kopje vergoedingen)
Gemiddeld duurt een therapie 12 contacturen. Er zijn kinderen die al sneller een verandering laten zien, er zijn erbij die langer nodig hebben.
Het eerste gesprek is een kennismaking met de ouders, waarna 5 sessies met het kind volgen. Na iedere 5 sessies volgt een voortgangsgesprek met de ouders. Het kind is in therapie, maar de ouders zijn een belangrijke hulpbron.
Therapie is op afspraak op maandag, woensdag of vrijdag en vindt plaats in mijn praktijkruimte in Gezondheidscentrum de Roos in Purmerend.

Extra ouderbegeleiding is altijd mogelijk.

Vergoeding:  

Heeft u een verwijzing van de huisarts of ggz-instelling dan bestaat er vaak de mogelijkheid tot vergoeding vanuit de gemeentelijke jeugdzorg.  Neemt u daarvoor contact op met de praktijk.

Ook  in 2022 wordt door de meeste zorgverzekeraars een deel van de kosten vergoed in de aanvullende verzekering. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig. Op de website van mijn beroepsvereniging kunt u hierover meer informatie vinden, via de volgende link:  https://vit-therapeuten.nl/clienten/vergoeding/
Ik adviseer u echter van te voren uw eigen verzekering te raadplegen. Meldt u daarbij dat het om psychosociale zorg gaat, wat valt onder alternatieve geneeswijzen (code 90). Het is verstandig dit per mail te doen. Mocht uw verzekering integratieve kindertherapie afwijzen, neemt u dan contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Klachtrecht:
Ik ben aangesloten bij de geschilleninstantie SCAG (www.scag.nl/clientfolder). Mocht u onverhoopt ontevreden zijn dan hoop ik dat natuurlijk het liefst graag eerst zelf van u te horen, om samen een oplossing te zoeken. Komen we er samen niet uit, dan kunt u een beroep doen op een klachtenfunctionaris. Dit valt onder het klachtrecht van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). U kunt hiervoor contact opnemen met mijn beroepsvereniging de VIT (http://www.vit-therapeuten.nl ). Ik ben bovendien geregistreerd bij de RBZC/TCZ in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg met licentienummer 103196R, waardoor ik onder hun Tuchtrecht val (zie http://www.tcz.nu ).

Registratie:
As-je-me-nou is aangesloten bij de Vereniging van Integraal Therapeuten (Vit)
Registerlid: 407.12.A

As-je-me-nou staat geregistreerd bij Vektis, een database voor zorgverzekeraars:
AGB code Zorgverlener  90046601
AGB code Praktijk   9055225

RBCZ licentienummer: 103196R (tuchtrecht)
Scag registratienummer: 11418
KvK nummer   555 284 65
SKJ: 100021622